Diamanten Antwerpen Jodenbuurt

Antwerpen is het centrum van de diamanthandel in de wereld. Maar liefst tachtig procent van alle ruwe diamanten gaan langs Antwerpen, en worden hier met liefde geslepen tot die prachtige sieraden die we allemaal zo graag zien en bezitten. De Antwerpen Jodenbuurt is synoniem met de diamanthandel. Hoe is dit zo ontstaan, en zijn alle handelaars in diamanten van Joodse afkomst?

Brugge biedt Joden veiligheid


Al duizenden jaren wordt de Joodse bevolking vervolgd door verschillende bevolkingsgroepen. De Joden hebben door de eeuwen heen geleerd om flexibel te zijn, en als nomaden over de wereld te reizen. Brugge groeide in de middeleeuwen uit tot belangrijke havenstad, de ideale uitvalsbasis voor Joden. Zij hadden behoefte aan een waardevast bezit voor het geval ze weer moesten vluchten. Diamanten bleken zeer geschikt als “verzekering” en appeltje voor de dorst.
About

Van Brugge naar Antwerpen

De opmars van Antwerpen als nieuwe handelsbestemming bleek niet te stoppen. Ook de diamanthandel verplaatste zich naar deze stad. Zo vormde zich de Antwerpen Jodenbuurt. De vele artiesten in Antwerpen en het commerciële gevoel binnen de Joodse gemeenschap deed de handel in, en de verwerking van diamanten tot grote hoogte stijgen. Zo ontstond de Antwerpen Jodenbuurt.

De Antwerpen Jodenbuurt blijft in stand

Meer informatie over diamanten uit Antwerpen op https://diamore.be/nl/
De teleurstellende kwaliteit van de Amsterdamse diamantslijpers bevestigde de superioriteit van de Antwerpen Jodenbuurt, tot op de dag van vandaag is dit het geval. Overigens vinden we naast de levendige Joodse gemeenschap nu ook andere culturen die zich mengen in de diamanthandel. Dat is voor de consument een voordeel, de kwaliteit van de sieraden blijft alsmaar stijgen terwijl de prijzen onverslaanbaar zijn.